Theatrale stadswandeling Nijmegen

“NIJMEGEN, CENTRUM VAN DE WERELD!”

Historie met Humor… Aan de hand van Nijmegen’s bijzondere rol in de nationale en internationale geschiedenis, maar ook heden en toekomst, zullen Keizer Karel en zijn Nar u laten zien waarom Nijmegen eigenlijk “het centrum van de wereld” is…
Authentieke historische feiten worden gebracht met absurde humor in de stijl van Monty Python!
Duur van de Theatrale Stadswandeling is ca. 1,5 uur. Bekijk het filmpje voor een korte impressie…”

MORBIDE STADSWANDELING “NIJMEGEN MOORDSTAD”

Een sinistere satire rondom diverse spraakmakende moorden die in Nijmegen hebben plaatsgevonden. Twee humordenaars als gidsen zorgen er voor dat u zich (spreekwoordelijk) dood lacht! De waargebeurde moorden zijn in deze wandeling slechts het uitgangspunt voor een nog groter gehalte aan absurde humor.

Nijmegen blijkt een moordstad te zijn, waar de Sint Sterf-enskerk (Sint Stevenskerk) de aanleiding was tot een moorddadige uitwerking op de omgeving. Deze schaduwkant van Nijmegen wordt in de doofpot gestopt, maar de echte moordenaars herkennen nog de duidelijke verwijzingen naar dit verleden en heden…

Uw humordenaars zullen u als twee illustere professoren inleiden tot deze zwarte kennis, zodat u de diverse signalen zult herkennen en u voortaan nog veiliger over straat kunt!

Vanwege de soms wat lugubere details in de waargebeurde moordverhalen, is deze wandeling niet geschikt voor mensen onder de 16 jaar. Foto- en filmimpressie komen later op de site te staan.