Theatersport / De Lama’s / De Vloer Op:

In deze workshop leert u de beginselen van improvisatie-acteren. De Engelsman Keith Johnstone is de grondlegger daarvan. In de jaren ’60 van de vorige eeuw werkte hij als regisseur en merkte dat de meeste acteurs niet wisten hoe ze moesten reageren als er bijvoorbeeld een decorstuk omviel of een collega zijn tekst niet meer wist. Dan viel een toneelstuk stil…

Dat inspireerde hem tot het bedenken van improvisatie-oefeningen, die vandaag de dag nog steeds veel gebruikt worden, o.a. in Theatersport zoals we dat kennen van bekende tv-programma’s als “De Lama’s en “De Vloer Op”. Keith Johnstone is tevens de grondlegger van de Theatersport.

We doen in deze workshop voor iedereen makkelijk toegankelijke oefeningen, die tot hilarische scènes kunnen leiden! U zult ontdekken dat u tot meer in staat bent dan u dacht! Natuurlijk is er ook ruimte voor mensen die liever publiek zijn dan acteur: zij kunnen aangeven wat de acteurs moeten spelen…

U bepaalt in hoeverre u speelt… niets moet, het plezier staat voorop!
De workshop kan bij u op locatie gegeven worden, maar ook buiten in de open lucht. Bijvoorbeeld in het historische stadscentrum van Nijmegen (of een andere stad), waarbij we ons laten inspireren door historie en omgeving. Dan leert u naast improvisatie-acteren bovendien iets over de geschiedenis van uw stad!

Eventueel kunnen we de sketches op video opnemen en dit professioneel voor u monteren, zodat u een leuk aandenken heeft aan deze middag.
De duur van deze workshop kan variëren op basis van uw wensen.

Aantal deelnemers: min. 5 – max. 15

 

Film maken:

slider1

Op een door u of ons gekozen locatie gaan we een korte film maken. Locatie en aanwezige voorwerpen zullen ons inspireren tot het verhaal. Maar eerst wordt met voorbeelden uit bekende films kort en helder uitgelegd hoe een goed verhaal in elkaar zit, aan de hand van verschillende fases.

Deze geven structuur om een kort verhaal te kunnen bedenken. Daarnaast worden er voorbeelden gegeven van hoe camerastandpunt en licht gebruikt kunnen worden om de kijker in een bepaalde denkrichting of emotie te sturen. Ook leert u iets over acteermethodes.

Uiteindelijk bedenken we samen een kort verhaal. Waar u geen inspiratie heeft, vult de workshopleider aan met creatieve suggesties! Tenslotte wordt het idee verfilmd. Na afloop zullen de scènes professioneel gemonteerd worden en ontvangt u een dvd als aandenken!

Duur van deze workshop is minimaal 3 uur.
Aantal deelnemers: min. 5 – max. 20